lørdag 26. juni 2010

Fyrferie


Etter mye frem og tilbake ble det bestemt at årets ferietur skulle gå til Lindesnes fyr.
Søndag 20. lastet vi (les. mannen) bilen og takboksen full og vi kjørte mot det blide sørland. For mor sin del ble store deler av turen nedover tilbrakt i en vridd stilling bakover imens jeg matet på med kjeks, drikke og nye leker. Etter gode tre timer var vi endelig fremme og den elendige bilturen ble fort glemt.
For et sted!
For en perle!


Leiligheten vi skulle bo i var en del av fyrvokterboligen og vi fikk både utsikt utover storhavet og opp til selve fyret.

Lindesnes fyr.
Fyrvokterboligen hvor vi bodde.
Det har tydeligvis vært stor aktivitet ved fyret under krigen og alle bunkersene og gangene imellom dem var fremdeles åpne for turister.
Vi fikk mang en spennende oppdagelsestur her i løpet av uka. Spessielt Vilde syntes det var stor stas.

Alvin jubler for sin første ferie.
Da vi kom sto det nykokt kaffe og villblomster på bordet til oss. Kaffen gikk desverre i sluken siden ingen av oss drikker kaffe, men blomstene fikk stå, og under resten av oppholdet var det ett jevnt sig av nyplukkede blomster på bordet. Vilde elsker å plukke blomster og måtte dra med seg noen nye stilker hver gang vi stakk nesa utenfor døra.
Her lukter hun på buketten med fiiiine blomster. At de egentlig var avblomstret og vissne betydde ingenting. De var jo såååå fine!
Alvin på sin side fant størst glede i å romestere i kjøkkenskapene. Skapet under vasken og gryteskapet var spessielt pop.
Søvn ble det litt så som så med for oss voksne siden vi alle sov på samme rom og Alvin fant ut at nok var nok når klokka ennå viste 4 tallet. Gjeeeeesp.
Og hva gjør man egentlig på så tidlig? Når man vet at resten av familien ennå kommer til å sove 3-4 timer til?
Gå tur er i alle fal èn ting.
Dette bildet ble tatt klokka 05:57:53 og jeg håper egentlig ikke at noen så meg. Jeg var nok ikke noe oppløftende syn så tidlig om morgenen. Det ville være å overdrive veldig at jeg var blid som ei sol for å si det slikt.
 På onsdag var vi en tur på Sørlanssenteret og en av fangstene derifra var såpebobbler. Før vi reiste fikk jeg nemlig ett tips i fra helsesøsteren at å blåse bobbler vill være god trening for munnen til Alvin. Han har jo som kjent kranen stående oppe hele tiden og vi har ett sinsykt forbruk på smekker for tiden.
Veeeeel, kanskje en smule optimistisk å tro at en snart 1 åring kan blåse bobbler. Å spise den der blåsepinnen derimot, ja det har han dreisen på. Vi får heller holde oss til det andre rådet som var å gi han drikke med sugerør.
Før vi reiste fikk Vilde pakke kofferten med de lekene hun ville ha med seg. Det ble ble ei salig blanding av hummer, kanari, løse deler og dibbedutter som ikke mor forsto seg på, men jammen meg lekte hun med alt "rotet" hun hadde med. I time etter time har hun dandert kort, bøker og dildall over hele stua. Håper bare at hun forsetter å leke like godt for seg selv når hun nå er hjemme igjen.

Noe annet som var veldig gøy, var å leke at hun var mamma. Da samlet hun sammen mobilen, kameraet og lommeboken og mor i huset. Jeg ble nedgradert til en som bare var på besøk og Andrè fikk være onkel.

Torsdag morgen tok Alvin sine to første steg og etterpå la han seg ned i feber for resten av turen.Flink gutt!
(Gåingen altså, ikke feberen...)
Jeg har lenge sagt at han kommer til å gå før han er ett år, kanskje det slår til? 
St.Hans ble "feiret" med en rask tur opp på fyret hvor det var bål i den gamle fyrgryta og tåkelur.
Ikke særlig imponert over det fæle bråket.
 
De to siste dagene ble av den sløve sorten siden vi ikke kunne dra noe sted med Alvin. Her koser Vilde og pappa seg på sofaen med ei bok og litt søvn
.
Nå ser det nok ut som om vi bare har vært i leiligheten og på fyret hele uka, men det stemmer ikke helt. Vi hadde også en tur til Mandal, Lyngdal og sørlandsbadet, og Sørlandssenteret. Jeg har bare ingen bilder derifra....
I dag skulle vi egentlig vært i Dyreparken sammen med fam. Handeland, men vi måtte bare stå over siden Alvin fremdeles er syk. Synn, men slik er det. Man rår ikke over disse basseluskene.

 i hadde i alle fall en super ferie og vi reiser gjerne igjen til Lindesnes fyr.
 Fyrferie er herved varmt anbefalt!

1 kommentar:

inger helen sa...

det så jo kjempeflott ut, synd med sykt barn, passer jo aldri ;(