søndag 4. mars 2012

En kjapp tur utenlands

Det er ikke alltid ting blir som man hadde tenkt. Her trodde vi at vi bare skulle feire morfars bursdag, og plutselig var hele familien på roadtrip til et helt annet land.
 Nemlig Skumringslandet.
Vilde syntes nemlig at vi måtte kjøre både langt, og lengre enn langt for å komme frem. Hun var derfor helt overbevist om at vi var i kommet til utlandet.


Filmen "Skumringslandet" er filmet like ved de nedlagte Blåfjellgruvene i Sokndal. Handlingen i filmen er lagt til midten av 1300 tallet og kulissene står oppe enda, selv om innspillingen for lengst er over .


Fint, ikke sant?
Det som facinerte meg mest var hvor mye "juks" og synsbedrag som var brukt for å lage en liten landsby som dette. Her førte f eks. de fleste dørene rett inn i en solid steinmur, takene på husene var bare paller med mose på, og det som kunne se ut som ett steinhus oppe i fjellskråningen var faktisk bare litt malt isopor på ei treplate. Allikevel så det helt ekte ut når man gikk gjennom gata.
Utrolig kult.


Du legger merke til kurven?
Ingen tur er for liten for en liten matpause. Slikt er det bare. Det spiller ingen rolle om man akkurat har reist seg i fra matbordet og at man skal spise kaker straks man kommer hjem igjen. Er man på tur, så er man på tur, og da har man med litt kos.

Har du lyst å lese mer om turen til det store utland, såk an du gå inn på Ann Elin sin blogg her

Nå er det bare å vente til august, da har nemlig filmen premiere.

Ingen kommentarer: